Veelgestelde vragen over de ontwikkelcheque voor bibliotheekmedewerkers

Met de ontwikkelcheque van BibliotheekWerk kunnen bibliotheekmedewerkers voor een bedrag van 600 euro zelf investeren in hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Lees de veelgestelde vragen over de ontwikkelcheque:

1. Hoeveel gesprekken kan ik voeren met een coach als ik de ontwikkelcheque inzet?
Met de 600, – euro kun je na het kennismakingsgesprek meestal twee à drie gesprekken voeren met een coach om je te oriënteren op je ontwikkeling. Dit is afhankelijk van het door de coach gehanteerde tarief.

2. Hoe vind ik een goede coach?
De ontwikkelcheque van BibliotheekWerk kan alleen worden ingezet bij een coach erkend door Noloc of andere gelijkwaardige beroepsorganisaties zoals CMI, NOBCO of NIP. Via onderstaande links kan je  naar een coach bij je in de buurt zoeken:

Na een (kosteloos) kennismakingsgesprek bepaal jij of je verder wilt met de coach.

3. Kan ik de ontwikkelcheque ook voor opleidingen inzetten?
De ontwikkelcheque kun je inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling in de vorm van coachingsgesprekken.  Opleidingen vallen hier niet onder.

4. Kan ik als werkgever een ontwikkelcheque voor mijn medewerker(s) aanvragen?
De ontwikkelcheque is bedoeld om medewerkers te stimuleren zelf over hun ontwikkeling na te denken. Het is aan de medewerker of hij/zij deze stap wil maken. Vanwege die keuzevrijheid kan alleen de medewerker zelf de cheque aanvragen.
De werkgever kan de ontwikkelcheque natuurlijk wel onder de aandacht brengen van de medewerker.

5. Worden de gesprekken teruggekoppeld aan mijn werkgever?
De ontwikkelcheque is bedoeld om als medewerker zelf de regie over je ontwikkeling te nemen. Gesprekken blijven tussen jou en de coach. Je kunt de uitkomsten natuurlijk wel gebruiken in gesprekken met je leidinggevende over je wensen.

6. Waarom willen jullie een loonstrook zien?
BibliotheekWerk vraagt een recente loonstrook -niet ouder dan twee maanden- om te controleren of de bibliotheek waar je werkt onder de Cao Openbare Bibliotheken valt. Zorg ervoor dat je burgerservicenummer (bsn) en loonsomgegevens bij het indienen van de loonstrook onzichtbaar zijn. BibliotheekWerk gaat volgens geldende wet- en regelgeving om met privacygevoelige informatie.

7. Hoe dien ik de factuur in?
Je kan de factuur uploaden via het aanvraagportal. De link daarvoor krijg je van ons per mail toegestuurd. Als de coach direct aan BibliotheekWerk factureert, gebruik je die factuur. Indien je de factuur van de coach eerst zelf betaalt, gebruik je de factuur die de coach aan jou heeft gestuurd.

8. Binnen welke termijn wordt de factuur betaald?
Na indiening wordt de factuur beoordeeld. Na goedkeuring wordt de factuur binnen een maand voldaan.

9. Hoeveel ontwikkelcheques zijn er maximaal beschikbaar?
Er zijn in totaal 250 ontwikkelcheques beschikbaar. Toekenning gebeurt op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.  Mocht je aanvraag niet toegekend worden omdat er al meer dan 250 aanvragen zijn, dan kom je op een reservelijst. Het komt namelijk voor dat een aanvraag toch niet leidt tot een toekenning. Hiervan houden we je natuurlijk op de hoogte.

10. Als ik me aanmeld en halverwege blijkt toch dat ik geen gebruik kan of wil maken van de cheque, wat doe ik dan?
Laat dit weten met via e-mail aan bibliotheekwerk@caop.nl.  BibliotheekWerk zorgt er dan voor dat jouw cheque naar iemand op de reservelijst gaat.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 juni 2020