Online trainingen stimuleren persoonlijke ontwikkeling en aantrekken en behoud van personeel

De deadline voor het aanmelden van deze trainingen is helaas verlopen. Hieronder staat nog een korte samenvatting van het programma van de trainingen. Ben je geĂŻnteresseerd in de onderwerpen van de trainingen? We publiceren materiaal uit de trainingen op deze speciale pagina over strategisch personeelsbeleid bij bibliotheken.
Daarnaast vind je op deze pagina andere handige tips en praktijkvoorbeelden voor strategisch personeelsbeleid bij bibliotheken.

Training 1: Stimuleren van persoonlijke ontwikkeling

Hoe worden medewerkers bewust van het belang zich blijvend te ontwikkelen in de snel veranderende wereld en bibliotheek? En hoe faciliteer je dit vanuit de organisatie? Hier ga je tijdens deze training, die bestaat uit een reeks van drie sessies, mee aan de slag. Je kunt niet vertellen dat een medewerker zich moet blijven ontwikkelen, een medewerker wil zich door intrinsieke motivatie blijven ontwikkelen en in zichzelf blijven investeren. In deze reeks krijg je handvatten hoe je in jouw organisatie medewerkers mee kunt nemen om zelf aan het roer van de eigen ontwikkeling te gaan staan, door daar zelf de meerwaarde van in te zien.

Training 2: Het aantrekken en behouden van personeel

Wat maakt het interessant om bij jou in de bibliotheek te werken? En hoe trek je talent aan dat je nodig hebt in jouw organisatie? Dit zijn vragen waar we in deze training mee aan de slag gaan. De eerste stap is door in de eigen organisatie te kijken wat het interessant maakt om daar te werken en hoe de huidige medewerkers de organisatie zien. Op basis daarvan kijk je wat jij als organisatie te bieden hebt voor nieuwe medewerkers en denk je na wat jullie organisatie tot een interessante werkomgeving maakt.