Aan het begin van het voorjaar staat de oplevering van het online HR-platform in het nieuwe Biebtobieb gepland. Het HR-netwerk vormt een van de eerste groepen in Biebtobieb en is nu druk bezig met de inrichting ervan. Het is de bedoeling dat iedereen in het HR-netwerk het online HR-platform gaat gebruiken voor kennisdeling, het organiseren van hr-bijeenkomsten en andere evenementen, maar ook de communicatie in de HR-kringen en ander hr-nieuws.

Doel van het HR-netwerk, een initiatief van SPN, VOB, de KB en Stichting BibliotheekWerk, is het versterken van de aanpak van hr-vraagstukken bij bibliotheken door kennisdeling en samenwerking.

Bijeenkomsten

In 2019 organiseert het HR-netwerk  weer verschillende bijeenkomsten voor de HR-kringen in de regio. Is hr onderdeel van uw werkpakket bij de bibliotheek? Dan kunt u de komende tijd als hr-deskundige deelnemen aan de volgende bijeenkomsten:

  • 17 januari: HR-kring Noord- en Zuid-Holland – van 10.00 tot 13.00 uur bij ProBiblio in Hoofddorp.
  • 22 januari: de eerste bijeenkomst van de HR-kring Groningen, Friesland en Drenthe.
  • 28 februari: HR-kring Gelderland en Overijssel – van 10.00 tot 12.30 uur bij Rijnbrink in Arnhem.
  • 5 maart: landelijke hr-bijeenkomst Duurzame inzetbaarheid.

De HR-kring Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, de HR-kring Midden Nederland en de HR-Kring Gelderland en Overijssel zijn nog op zoek naar nieuwe leden. Meld u aan via bibliotheekwerk@caop.nl.

Nationaal Bibliotheekcongres: stem ook!

Namens de Bibliotheek Campus en het Landelijk HR-netwerk openbare bibliotheken zijn er voorstellen ingediend voor het Nationale Bibliotheekcongres.

  1. Bibliotheek Campus: jouw nieuwe bron en platform voor leren en ontwikkelen
  2. HR-netwerk: een TED-Talk van Karen Florizoone over intrinsieke motivatie van bibliotheekmedewerkers.

Stemmen kan nu op de website van het nationale Bibliotheekcongres: www.hetnationalebibliotheekcongres.nl/stemmen.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en activiteiten vanuit het HR-netwerk? Meld u aan via bibliotheekwerk@caop.nl voor de digitale nieuwsbrief.

Bent u benieuwd wat er gebeurt tijdens bijeenkomsten van het HR-netwerk? Lees dan de terugblik op de hr-bijeenkomst Strategische personeelsplanning, die plaatsvond op 27 november 2018.