Op 5 maart heeft BibliotheekWerk (SBW), samen met de Koninklijke Bibliotheek (KB), het online HR-platform gelanceerd tijdens de HR-bijeenkomst “Duurzame inzetbaarheid” bij de OBA.
Het online HR-platform is te vinden op het vernieuwde Biebtobieb. Het HR-Netwerk is een van de pilotgroepen die hun groep al heeft ingericht. Op 16 april gaat  Biebtobieb officieel live.

Nieuw account

Om over te gaan op het nieuwe platform, heeft u een nieuw account nodig. Uw oude account van Biebtobieb vervalt. Registreer uw nieuwe account en vul uw profiel aan (met foto!) op het nieuwe Biebtobieb. Let op: Het nieuwe platform is nog in ontwikkeling. De inrichting van het nieuwe Biebtobieb is nog niet definitief en zal daarom voor 16 april nog veranderen. Meer informatie over het vernieuwde Biebtobieb vind u op de website van de KB.

Veranderende rol

De transitie van een traditionele uitleenbibliotheek naar een bibliotheek met een maatschappelijke en educatieve functie brengt een toename en verandering van HR- en arbeidsmarktvraagstukken met zich mee. Met een landelijk HR-netwerk en de komst van dit online HR-platform kunnen medewerkers en directeuren met HR in het takenpakket blijven vernieuwen en meegaan met veranderingen.

HR-platform

Het HR-platform biedt HR-professionals bij bibliotheken de mogelijkheid om snel kennis uit te wisselen en vragen uit te zetten. Ook kan meer samenhang aangebracht worden tussen de verschillende HR-onderwerpen. Het nieuwe platform wordt dé kennisbank voor HR-professionals bij bibliotheken en is geïntegreerd in Biebtobieb. Naast alle inhoudelijke informatie geeft het HR- platform zicht op welke regionale HR-kringen er zijn, de geplande landelijke HR-bijeenkomsten en welke HR-thema’s de collega’s belangrijk vinden. Handig is dat deelnemers zelf nieuwsberichten en evenementen kunnen aanmaken, met de datumprikker van het platform collega’s kunnen uitnodigen voor een bijeenkomst en op onderwerp gericht kunnen zoeken naar HR- informatie.