Op dinsdag 22 september organiseert Stichting Bibliotheekwerk de startbijeenkomst ‘Beweeg mee naar de branche van de toekomst.’ Met inspirerende sprekers en praktijkervaringen van pilotbibliotheken. Maak ook een goede start en beweeg mee!

De bibliotheek wordt steeds meer een knooppunt van kennis, contact en cultuur. Het gaat niet meer in de eerste plaats om de boeken, maar om nieuwe manieren te vinden om meerwaarde te creëren. De samenleving digitaliseert in hoog tempo. Met ingrijpende gevolgen voor de bibliotheken en hun medewerkers.

Pilots Werken in de Branche van de Toekomst

Om de duurzame inzetbaarheid van bibliotheekmedewerkers te vergroten, hebben Cubiss en de Rijnbrinkgroep in opdracht van de Stichting BibliotheekWerk (SBW) en met subsidie van het Europees Sociaal Fonds, vier pilots opgezet onder de noemer Werken in de Branche van de Toekomst:

  • Pilot Nieuw Leren, in Bibliocenter Weert;
  • Pilot Nieuw Delen, in VANnU;
  • Pilot Nieuw Leiderschap, in Kulturhus Haaksbergen, Bibliotheek Hengelo, Bibliotheek Zwolle en Bibliotheek Kampen;
  • Pilot Nieuw Participeren, in Bibliotheek Het Groene Hart, Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen, Bibliotheek Lek & IJssel.

De pilots zijn nu in de eindfase. De deelnemende bibliotheken presenteren hun resultaten tijdens de bijeenkomst. Maak ook een goede start

Daarna bent u gegarandeerd geïnspireerd door de sprekers en door de praktijkervaringen van de pilotbibliotheken. Alles staat in het teken van de branche van de toekomst en de gewenste beweging van de ‘medewerker van de toekomst’. Maak ook een goede start en beweeg mee! Van directeur tot medewerker, u bent welkom!

Locatie met een groot maatschappelijk hart

De bijeenkomst vindt plaats bij Colour Kitchen in Utrecht (Zuilen). Deze organisatie is als geen ander in staat om mensen (op een andere manier) te laten bewegen. Colour Kitchen geeft mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt namelijk een nieuwe kans. Het resultaat: een merkbaar fijne sfeer waarin iedereen gepassioneerd werkt.

Meer informatie

Lees meer over het project
De bijeenkomst duurt van 9.30 tot 14.30 uur. Meer informatie volgt in juli. Graag tot 22 september!