Hoe zorg je ervoor dat in een krappe arbeidsmarkt medewerkers graag bij de bibliotheek willen en blijven werken?  Kom meer te weten tijdens de inspiratiesessie  op het Nationale Bibliotheekcongres op 16 april.

De sessie is een initiatief van het HR-netwerk, spreker is Karin Florizoone van het Jong Bibliotheeknetwerk. Als mede-initiatiefnemer van het HR-netwerk is ook BibliotheekWerk aanwezig.

Intrinsieke motivatie

Door de krappe arbeidsmarkt zijn goed gekwalificeerde nieuwe medewerkers niet makkelijk te vinden terwijl het personeelsbestand van bibliotheken in hoog tempo vergrijst. Juist in deze ‘werknemersmarkt’ moeten Bibliotheken moeite doen om medewerkers te werven én aan zich te binden. Want hoe zorg je ervoor dat zij graag in jouw organisatie (blijven) werken? Een van de mogelijkheden is door nauw aan te sluiten op hun intrinsieke motivatie: de Public Service Motivation. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers uit de Bibliotheeksector hoog scoren op deze specifieke intrinsieke motivatie.

Onderzoek

Karen Florizoone van het Jonge Bibliotheeknetwerk (JBN) en het landelijk HR-netwerk deed onderzoek naar de Public Service Motivation (PSM) in de Bibliotheeksector. Ook keek zij naar de mate waarin balans tussen werk en privé, persoonlijke groei en bijvoorbeeld een goed pensioen belangrijk zijn voor bibliotheekmedewerkers. De resultaten en aanbevelingen uit dit onderzoek geven concrete handvatten voor bibliotheken om medewerkers te werven, te selecteren en aan zich te binden.

Nieuwsgierig? Meld je aan voor de sessie tijdens het Nationale Bibliotheekcongres.