Linda Vogelesang werkt als medewerker onderwijs & educatie bij de Bibliotheek Cultura in Ede. Daarnaast is ze kinderboekenschrijver. Die combinatie zorgde voor een te volle agenda. Dankzij de Ontwikkelcheque van BibliotheekWerk ontwikkelt ze nu, door gesprekken met een loopbaancoach, een betere balans.

Wat houdt je functie bij Bibliotheek Cultura in?

“Als medewerker onderwijs & educatie ben ik sinds drie jaar verantwoordelijk voor de samenwerking met alle scholen en peuterinstellingen in Ede plus de andere organisaties die zich met onderwijs bezighouden.”

Waarom heb je een Ontwikkelcheque aangevraagd en hoe werkt deze?

“Onze personeelsmedewerker informeerde mij. Nu voer ik in de loop van een aantal weken zes gesprekken met een loopbaancoach over hoe ik tot een betere balans kan komen. Daarvan heb ik er nu vier gehad. De coach had al vaker collega’s bij Cultura begeleid en ook een workshop gegeven waar ik bij was. Zij leek mij een fijn iemand om mee in gesprek te gaan. Dat bleek ook het geval. Al tijdens het intakegesprek, waarin we keken wat zij voor mij kon betekenen, merkte ik dat ze de juiste persoon hiervoor is.”

Heb je nieuwe inzichten opgedaan die je kunt toepassen, doe je dingen anders dan voorheen?

“Ja, ik ben twee uur per week minder gaan werken, waardoor ik wekelijks geen vier, maar drie keer naar Ede ga. Ik werk nu een halve dag thuis in Nijmegen, waar ik dingen rustiger kan uitwerken. Verder komen er in de bibliotheek elke keer nieuwe, mooie maatschappelijk verantwoorde projecten voorbij. Die wil je graag enthousiast oppakken, maar er kan ook een wildgroei ontstaan, waardoor je meer structuur nodig hebt. Als je al druk bent, moet je goed kiezen. Zo organiseer ik alle schoolbezoeken, een leerlijn literatuur, maar ben ik ook bezig met een collega een brug te bouwen tussen het Taalhuis en leesbevordering voor kinderen in gezinnen die laag taalvaardig zijn. Dan zijn we ‘Boekstart in de kinderopvang’ aan het opzetten. En we onderzoeken of we ook gaan starten met Boekstartcoach met het centrum voor Jeugd en Gezin. Ik ben nog niet klaar met mijn coachingsgesprekken, maar heb al het gevoel dat ik beter kan beslissen wat ik wel en niet in mijn takenpakket wil opnemen.”

Kun je andere bibliotheekmedewerkers de Ontwikkelcheque aanraden?

“Zeker. Het is altijd goed om even pas op de plaats te maken en te kijken wat goed en minder goed gaat, welke kant je op wilt en of je nog doet wat je wilt doen. In mijn geval is dat zowel goed voor mijzelf als voor Cultura. Als een medewerker goed in zijn vel zit, is dat natuurlijk ook goed voor de bibliotheek. Ik ben heel blij dat ik deze mogelijkheid heb gekregen.”

Vraag ook de ontwikkelcheque aan.