Hoe kun je als HR-specialist (manager of medewerker) je rol bij het thema duurzame inzetbaarheid in de eigen organisatie optimaal vervullen? Daarover gaat het professionaliseringstraject dat BibliotheekWerk organiseert voor 15 HR-specialisten.

Dit traject draagt niet alleen bij aan de HR-professie, maar (daarmee) ook aan de eigen duurzame inzetbaarheid van de deelnemers. Het uiteindelijke doel is dat duurzame inzetbaarheid de nodige prioriteit krijgt voor alle medewerkers in de deelnemende openbare bibliotheken.

Activiteiten traject

Een goede rol op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de organisatie vergt een meer strategische benadering door HR-medewerkers en verdere professionalisering van hun functie. Dit traject dient om HR-specialisten voor deze taak toe te rusten. Dat gebeurt, gedurende een half jaar, als volgt:

  • Deelnemers komen tweemaandelijks bij elkaar voor training en opleiding en om van elkaar te leren.
  • De training en scholing beslaan de volgende terreinen:
  • de eigen rol strategisch vervullen (denk aan vaardigheden als overtuigingskracht, samenwerking, stimuleren, etc.);
  • werken aan een aanpak duurzame inzetbaarheid voor de eigen locatie;
  • goed HR-beleid in de organisatie opzetten.
  • Tussentijds krijgen deelnemers individuele begeleiding die aansluit bij de specifieke problematiek van hun locatie en bij hun individuele ontwikkelbehoefte.
  • En omdat de rol van HR-medewerkers op hun locatie soms erg solistisch is en zij veel zaken zelf moeten uitzoeken, wordt ook een structuur voor kennisdeling opgezet.

De uitvoering van het traject is in handen van Berenschot.

Subsidie

BibliotheekWerk betaalt de helft van de kosten van deze activiteit. De andere helft wordt bekostigd uit een aan BibliotheekWerk toegekende subsidie uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit traject? Neem dan contact op via bibliotheekwerk@caop.nl.
Lees het interview met Marieke van Hartevelt, HR-adviseur bij Bibliotheek Kennemerwaard en deelnemer aan het traject.