Tips en praktijkvoorbeelden strategisch personeelsbeleid

BibliotheekWerk organiseert diverse activiteiten op het gebied van strategisch personeelsbeleid.
Binnen strategisch personeelsbeleid vallen verschillende thema’s zoals: het belang van ontwikkeling van medewerkers en het aantrekken en behoud van personeel. Op deze pagina vind je inspirerende praktijkvoorbeelden, achtergrondinformatie en tips uit de bibliotheeksector en van buiten de sector om strategisch personeelsbeleid te verbeteren.

Thema: Ontwikkeling van medewerkers stimuleren en ondersteunen

Materialen training ‘Stimuleren van persoonlijke ontwikkeling’

De themareeks ‘Stimuleren van persoonlijke ontwikkeling’ bestond uit drie maatwerktrainingen en is gebaseerd op de bewezen aanpak ‘experimenterend groeien’. Deze trainingen werden gegeven door Sara van Broekhoven van The Future Talent Factory. The Future Talent Factory wil mensen prikkelen om te anticiperen op een onbekende toekomst. De themareeks richtte zich op het bewustmaken van de urgentie van blijvend ontwikkelen in de snel veranderende wereld.

Bekijk hieronder de materialen van de themareeks ‘Stimuleren van persoonlijke ontwikkeling’.

Thema: Medewerkers aantrekken en behouden

Materialen training ‘Het aantrekken en behoud van personeel’

Bekijk hieronder de materialen van de training ‘Het aantrekken en behoud van personeel’, onder begeleiding van Ilse Jongeneelen en Jasmijn de Groot van de Consultancy Randstadgroep.

Algemene achtergrondinformatie, tips en praktijkvoorbeelden