Het is niet meer mogelijk de Ontwikkelcheque aan te vragen.Bibliotheekmedewerkers hebben de afgelopen tijd volop de Ontwikkelcheques aangevraagd, waardoor het maximum aantal van 250 aanvragen is bereikt. Daarnaast is de deadline van 1 juli verstreken.

Vanuit 54 bibliotheken hebben medewerkers een aanvraag ingediend. De functies van de aanvragers lopen sterk uiteen en variëren van bijvoorbeeld leesconsulenten, administratief medewerkers tot teamleiders.

De Ontwikkelcheque, ter waarde van 500 euro, is in te zetten voor een gesprek over- of oriëntatie op- de loopbaan. Daarmee wil BibliotheekWerk medewerkers prikkelen om na te denken over hun werk in de toekomst, zodat zij mobiel en inzetbaar blijven.

Verder lezen

Op zoek naar wat loopbaanoriëntatie en de Ontwikkelcheque op kunnen opleveren? Lees het interview met bibliotheekmedewerker Yolanda Crooswijk werkzaam bij bibliotheek AanZet en het interview met Linda Vogelesang, medewerker bij de Bibliotheek Cultura in Ede.Beiden hebben de Ontwikkelcheque ingezet.