Wanneer ben je een aantrekkelijke werkgever als bibliotheek? Deze vraag stond centraal tijdens deze bijeenkomst van het HR- Netwerk op 23 mei. Meer weten over de uitkomsten van deze dag? Meld je aan bij het HR-netwerk voor bibliotheken. In dit netwerk deel je kennis met collega’s bij andere bibliotheken die ook HR in hun werkpakket hebben.
Aanmelden voor het netwerk kan via het platform op Biebtobieb.

Aantrekkelijk werkgeverschap helpt bij het vinden en vasthouden van de mensen die bibliotheken zo hard nodig hebben voor een succesvolle transitie. Maar wanneer ben je dan een aantrekkelijke werkgever? Is jouw bibliotheek aantrekkelijk genoeg voor de mensen die je graag zou aantrekken? En wie zijn dan volgens jou de bibliotheekmedewerkers van de toekomst?

Plenaire sessies en tafelgesprekken

Sprekers en onderwerpen waren onder andere:

De medewerker van de toekomst door Frederik Theuwis (Cubiss)
Cubiss lanceerde onlangs een documentaire waarin de zoektocht naar de nieuwe rol van de bibliotheek wordt uitgediept. Daarin komt de vraag “Wie zien wij als medewerkers van de toekomst?” uitgebreid aan bod. De documentaire geeft geen eenduidige antwoorden, maar vormt een vertrekpunt om met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens de HR-bijeenkomst keken de deelnemers naar de documentaire en gingen daarna met elkaar in gesprek over vragen wanneer de bibliotheek een aantrekkelijke werkgever is, wie de medewerker van de toekomst zijn en of jouw organisatie aantrekkelijk genoeg is voor de mensen die je graag verwelkomt.

Intervisie als tool voor kennisdelen door Monique Bellersen 
Hoe zorg je ervoor dat de visie op aantrekkelijk werkgeverschap niet alleen in jouw hoofd zit, maar ook door de rest van de organisatie wordt gedragen? Of heb je andere vraagstukken over jouw rol als HR-professional waar je met collega’s over wilt sparren. Wat is intervisie nou écht is en hoe je deze tool kunt toepassen in jouw HR-kring. ​

Tafelgesprekken

  1. Aantrekkelijk werkgeverschap| Tessa Renne doet in opdracht van Cubiss als afstudeerproject onderzoek bij bibliotheken naar aantrekkelijk werkgeverschap. Tijdens de HR-bijeenkomst op 23 mei 2019 deelde zij haar onderzoeksresultaten en aanbevelingen.
  2. E-learning voor nieuwe medewerkers in de branche| Jonge Bibliotheeknetwerk (JBN) heeft in samenwerking met SPN en Cubiss een e-learning ontwikkeld om nieuwe medewerkers wegwijs te maken in de bibliotheek-branche. Deze opleidingsmodule is nu beschikbaar in BibliotheekCampus. Silvia Dobbelsteen en Hans Klink maakten de aanwezigen wegwijs in deze module.

Landelijk HRD-team

Binnen 10 tot 12 jaar zal 43% van het bibliotheekpersoneel de branche verlaten vanwege de AOW-leeftijd. Daarvan heeft ruim de helft 20 jaar of meer werkervaring in ‘de bibliotheeksector’. Het is van groot belang dat de bibliotheeksector beleid ontwikkelt om tijdig en goed te kunnen inspelen op deze arbeidsmarktontwikkelingen. Welke initiatieven op dit vlak zijn in de afgelopen twee jaar ontplooid? En hoe kan er meer samenhang worden aangebracht? Mirjam van Zaalen ging hierover in gesprek, vertelde welke koers het Landelijk HRD-team voor ogen heeft en inventariseerde suggesties uit de zaal.