Wanneer ben je een aantrekkelijke werkgever als bibliotheek? Tijdens de bijeenkomst van het HR- Netwerk op 23 mei vind je samen met andere HR-collega’s antwoord op deze en andere vragen.

De bijeenkomst vindt plaats bij de Stadkamer in Zwolle en duurt van 12.30 uur tot 17.00 uur.

Waarom?

Aantrekkelijk werkgeverschap helpt bij het vinden en vasthouden van de mensen die bibliotheken zo hard nodig hebben voor een succesvolle transitie. Maar wanneer ben je dan een aantrekkelijke werkgever? Is jouw bibliotheek aantrekkelijk genoeg voor de mensen die je graag zou aantrekken? En wie zijn dan volgens jou de bibliotheekmedewerkers van de toekomst?
Het wordt een inspirerende middag met volop ruimte voor kennisdeling en ontmoeting. Meld je snel aan! Er is plek voor 30 deelnemers. Uiterste aanmelddatum is 16 mei 2019. De bijeenkomst staat open voor leden en niet-leden van het HR-netwerk voor bibliotheken.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan via Biebtobieb of door een mail te sturen naar bibliotheekwerk@caop.nl.

Eerst meer weten? Lees dan de informatie hieronder.

Programma op hoofdlijnen

12.30 uur | Netwerklunch en ontmoeting
13.00 uur | Opening
13.15 uur | Plenaire inspiratiesessie ‘De medewerker van de toekomst’
14.00 uur | Tafelgesprekken ronde 1
14.45 uur | Tafelgesprekken ronde 2
15.30 uur | Plenaire inspiratiesessie ‘Intervisie als tool voor kennisdeling’
17.00 uur | Netwerkborrel

Plenaire sessies

De medewerker van de toekomst door Frederik Theuwis (Cubiss)
Cubiss lanceerde onlangs een documentaire waarin de zoektocht naar de nieuwe rol van de bibliotheek wordt uitgediept. Daarin komt de vraag “Wie zien wij als medewerkers van de toekomst?” uitgebreid aan bod. De documentaire geeft geen eenduidige antwoorden, maar vormt een vertrekpunt om met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens de HR-bijeenkomst kijken we naar de documentaire en gaan daarna met elkaar in gesprek over vragen wanneer de bibliotheek een aantrekkelijke werkgever is, wie de medewerker van de toekomst zijn en of jouw organisatie aantrekkelijk genoeg is voor de mensen die je graag verwelkomt.

Intervisie als tool voor kennisdelen door Monique Bellersen 
Hoe zorg je ervoor dat de visie op aantrekkelijk werkgeverschap niet alleen in jouw hoofd zit, maar ook door de rest van de organisatie wordt gedragen? Of heb je andere vraagstukken over jouw rol als HR-professional waar je met collega’s over wilt sparren. Tijd om ons aan de hand van theorie én praktijk te gaan verdiepen in wat intervisie nou écht is en hoe je deze tool kunt toepassen in jouw HR-kring. ​

Monique Bellersen is expert op het gebied van intervisie was tot voor kort interim bestuurder bij Biblionet Groningen.

 

Tafelgesprekken

  1. Aantrekkelijk werkgeverschap| Tessa Renne doet in opdracht van Cubiss als afstudeerproject onderzoek bij bibliotheken naar aantrekkelijk werkgeverschap. Tijdens de HR-bijeenkomst op 23 mei 2019 deelt zij haar onderzoeksresultaten en aanbevelingen.
  2. E-learning voor nieuwe medewerkers in de branche| Jonge Bibliotheeknetwerk (JBN) heeft in samenwerking met SPN en Cubiss een e-learning ontwikkeld om nieuwe medewerkers wegwijs te maken in de bibliotheek-branche. Deze opleidingsmodule is nu beschikbaar in BibliotheekCampus. Silvia Dobbelsteen en Hans Klink maken je wegwijs in deze module.
  3. Landelijk HRD-team | Binnen 10 tot 12 jaar zal 43% van het bibliotheekpersoneel de branche verlaten vanwege de AOW-leeftijd. Daarvan heeft ruim de helft 20 jaar of meer werkervaring in ‘de bibliotheeksector’. Het is van groot belang dat de bibliotheeksector beleid ontwikkelt om tijdig en goed te kunnen inspelen op deze arbeidsmarktontwikkelingen. Welke initiatieven op dit vlak zijn in de afgelopen twee jaar ontplooid? En hoe kan er meer samenhang worden aangebracht? Mirjam van Zaalen gaat hierover graag met je in gesprek, vertelt welke koers het Landelijk HRD-team voor ogen heeft en neemt jouw input mee.